Vegán pásztorpite a’la POLCZ

Legyen szó maradékmentésről vagy éppen egy gyors komfort ételről, a sós piték mindig jó választásnak bizonyulnak. 😋👌 Egy kis ragu, némi tészta vagy krumplipüré és már falatozhatunk is! Jó hír, hogy a ragukról már gondoskodtunk, így kedvetek szerint váltogathatjátok a pitéket és mégsem lesz unalmas.
Ha tészta helyett eggyel extrább verziót is kipróbálnátok, a pásztorpite egy remek választás, hiszen krumplipüré kerül a laktató ragunk tetejére.

Vegán pásztorpite

A pásztorpite eredetileg egy angol húsos pite, ahol a sorrend fordított, ugyanis a zöldséges-húsos ragu tetejére kerül a krumplipüré. Mi ezúttal egy vegán verziót hoztunk nektek a #vegánjanuár keretében, de természetesen hússal is feldobhatjátok, vagy egy húsos POLCZ készétellel is megtölthetitek.

Ha már hús helyett csak zöldséges a pásztorpiténk, gondoltuk a krumplipüré se legyen hagyományos, ezért egy kis extra karfiollal tettük még ízletesebbé. Próbáljátok ki, köretként is mennyei ez az ízkombináció!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 üveg POLCZ Zöldséges lencseragu
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 kisebb karfiol
  • 2 ek vegán vaj / margarin
  • egy kevés növényi tej
  • 1 ek sörélesztő pehely
  • só, bors
  • olívaolaj.

Így készült:

a püréhez a krumplit és a karfiolt megtisztítjuk, a krumplit felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, majd megpároljuk őket. Ha megpuhultak, a fűszerekkel, a növényi tejjel, vajjal és a sörélesztő pehellyel pürésítjük. A piténk ,,legnehezebb részével” már meg is vagyunk. 😉
Egy kisebb tepsibe kanalazzuk a POLCZ ragut, majd a tetejére mehet a püré, végül meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. 190 fokon 20-25 percig sütjük, míg szép aranybarnára nem pirul a teteje.

A legegyszerűbb pite

Ha netán egy még gyorsabb, kevesebb előkészítést igénylő pitére vágynátok, akkor a krumplipürét leveles tésztára is cserélhetitek, így tényleg csak ezt a két ,,összetevőt” kell a sütőformába tölteni. 👇

Hozzávalók 2 személyre:

Ha egy kicsit krémesebbre készítenétek, esetleg felturbóznátok, akkor pirított gombával, kókuszjoghurttal és egy kis extra sörélesztő pehellyel is összerottyanthatjátok a ragut.

Így készült:

a pásztorpite elkészítéséhez hasonlóan a tepsink aljába a POLCZ ragu kerül, a tetejére pedig ezúttal a leveles tészta, amit rányomkodunk a sütőformára és bevágjuk, majd lekenjük a tetejét növényi tejjel vagy tojással. 190 fokon 20-25 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Ne feledjétek! 📣✨ Január végéig még szuper kedvezménnyel, 1.299 Ft-ért szerezhetitek be vegán finomságainkat a webshopunkból, így szuperjó áron elkészíthetitek két főre vagy két étkezésre ezeket a gyors és laktató sós pitéket!

18 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?