Káposzta kisokos – minden, amit tudnod kell róla

Töltött káposzta, székelykáposzta, káposztás tészta, savanyított káposzta, káposztasaláta, káposztás lángos, káposztás pogácsa…csak, hogy párat említsünk, de a sort még hosszan folytathatnánk.
A káposztás ételek valamelyik változatával már biztosan találkozott mindenki, hiszen lehetetlenség kikerülni. Ebből is látszik, hogy ezt a zöldséget rengeteg módon használhatjuk és egész évben elláthat minket fontos tápanyagokkal.

Érdemes minél többet fogyasztani belőle, mindjárt el is meséljük, miért!

Designed by Racool_studio

Káposzta történelem

A káposzta az egyik legősibb zöldségünk, amit szerte a világon mindenhol előszeretettel nemesítettek és fogyasztanak a mai napig.
A savanyított káposzta talán minden kultúrában fontos szerepet töltött be, az ókorban szinte már csodatévő tulajdonságokkal is fölruházták (Diogenész például hitt abban, hosszú életét is a káposztának köszönheti).

Jelentős vitaminforrás, így sok helyen a szegényebb rétegek egyik alap élelmiszereként tartották számon, hiszen könnyen beszerezhető és olcsó is volt. Cook kapitány például kötelezővé tette a hajóján a legénységnek a savanyított káposzta fogyasztását, ugyanis felismerte, hogy ezzel a magas C-vitamin tartalmú étellel megelőzhető a skorbut.
Ezzel szemben Amerikában például a gazdagok eledelének számított, ahol a mai napig hagyomány, hogy újévkor káposztát esznek, hátha a dollárokra ,,hajazó” zöld levelek meghozzák a pénzt a házhoz. Úgy látszik, minden nemzet máshogy próbál gazdagságra szert tenni újév tájékán. 😊

Hazánkban a savanyított káposzta a XVI.századtól volt elterjedt, amit valószínűleg a törököknek köszönhetünk. Egyik leginkább ,,magyaros” ételünket, a székelykáposztát pedig Székely József és Petőfi egyik késői estebédjéről eredeztetik, ugyanis a törzshelyükön már nem nagyon volt étel, mikor a két megéhezett hivatalnok betért falatozni. Így Székely a maradék savanyítottkáposzta-főzeléket és a pörköltet összeöntötte és ezzel megalkotta a székelykáposzta ,,ősét”. A többi meg már történelem, ahogy mondani szokták…

Miért jó, ha sok káposztát eszünk?

A káposztának számos fajtája ismert, így például a fejes káposzta, lilakáposzta, vagy a kelkáposzta, de mindegyikre jellemző, hogy dúskál a vitaminokban.
Külső levelei tele vannak E-vitaminnal, de emellett a zöldség óriási C-vitamin forrás is.
Magas a kalcium, vas, a B1-, B2-, K-, és D-vitamin tartalma is, illetve ként is tartalmaz, ami fontos a szervezetünk számára, hiszen segít a baktériumokkal szembeni védekezésben. És a kén okozza a jellegzetes ,,káposzta szagot” is.

Kalóriában igen szegény, de rostokban és vitaminokban gazdag zöldség, ezért számos diéta alapanyagául is szolgál (gondoljunk csak a káposztaleves-diétára).

Mivel nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, jelentős szerepe van az immunerősítésben, de gyulladáscsökkentő, anyagcsere serkentő és bőrápoló hatása is ismert.
Tisztítja a vért és serkenti az agyműködést, a legfrissebb kutatások szerint pedig a rák megelőzésében is hasznos zöldség.

Designed by jcomp / Freepik” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>k

Káposztát mindenkinek!

Készítsetek isteni káposztasalátát, vagy egy finom kacsacomb mellé párolt káposztát, esetleg egy szuper frankfurti levest. Azt biztos, hogy számtalan módon fölhasználható ez a zöldség, így biztosan nem fogjátok megunni!
Répával, céklával, hagymával, krumplival remekül kiegészíthető, akár salátában is, emellett pedig a fűszerek nagy barátja, hiszen köménnyel, zsályával, kakukkfűvel, szerecsendióval is szuperül ízesíthető.

Vagy válasszátok a POLCZ Káposztás pulykát a webshopunkból, ha épp nincs kedvetek főzőcskézni, de káposztás ételre vágytok. 😉
,,Klasszikus” magyaros ízvilág egy kis husival és árpagyönggyel, amit biztosan imádni fogtok! Mehet mellé egy kis tejföl, vagy akár egy szelet kenyér és máris kész a finom ebéd vagy vacsora!


12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?

Granola reggelire…és, ami utána jön

Sokat beszélünk arról, hogy a POLCZ ételekkel a pörgős napok is könnyebben (és finomabban 😉 ) telnek, most pedig bizonyítékul megmutatjuk, hogy ez tényleg így van!
Sőt, nem csak az ebédet vagy a vacsorát mutatjuk meg Nektek, hanem egy egész napos ,,kajapakkot” olyan hozzávalókkal, amiket mind-mind beszerezhettek a webshopunkból! Vagyis lesz reggeli granola, ebédre egy POLCZ kaja, délutáni nasi, a nap végére pedig egy könnyű és gyors vacsora recepttel is készültünk. 😉 Szóval most kiderül, miért jó, ha betáraztok az adalekmentesen.hu webshopból. 😊

Akár egy táskában is elférnek a finom falatok, így menet közben is lehet belőlük szemezgetni.
Tartsatok velünk, megmutatjuk, nálunk milyen egy sűrű nap POLCZ segítséggel!

6:30 ébresztő

Nem sok olyan embert ismerünk, aki kedvelné az ébresztő hangját, bár persze mi is tudunk izgatottan kipattanni az ágyból, ha valami szuper feladat vagy érdekes nap elé nézünk.
Nos, nálunk mindig vannak izgalmak, de néha mégsem olyan olajozott a fölkelés. 😉 Ilyenkor azonnal kell egy kis folyékony ébresztő, vagyis jöhet egy isteni kávé!
Amióta kipróbáltuk a Steamhouse Cafe kapszulás kávéját, teljesen ráfüggtünk, szeretjük a napot is ezzel indítani. (Meg persze napközben is ,,utántölteni”. 😉 )
Korábban született egy bejegyzésünk kávés finomságokkal, nálunk most a nyári melegben a tonicos eszpresszó a kedvenc.

Persze reggelente hosszadalmas kávézásokra nincs idő, így miután felhörpintettük a napindító kávét, mehet is a reggeli készülődés!

Ha nagyon sietős a reggel, egyszer-egyszer az étkezés kimarad az otthoni elfoglaltságok közül, de persze ez nem azt jelenti, hogy el is marad. 😊
Ha előrelátók voltunk és csomagoltunk másnapra reggelit, akkor akár menet közben is szívesen elkanalazunk egy kis zabkását, néhány receptet találtok is az előző bejegyzésünkben.
De persze akkor sincs gond, ha zabkására nem jutott idő, mert mehet a táskába egy csomag Viblance granola, mellé a kedvenc POLCZ kajánk, egy kis nasi és már indulhatunk is utunkra!

Reggeli, ebéd, nasi…be a táskába és indulhat a nap!

9:00 indulhat a munka

Isteni granola reggelivel garantáltan jól indul a nap és egészen délig meg sem áll a munka! Tele van mindenféle hasznos összetevőkkel és természetesen adalékoktól is mentes. 😊
Az egyik kedvenc ízünk a Cocoberry granola málnával és kesudióval, amit nyáron főleg gyümölcsökkel vagy épp egy szuper turmixszal szoktunk enni. Növényi tejjel is mesés, ha késésben vagyunk. 😉

Tudtátok, hogy a málna tele van C-vitaminnal és mangánnal? A kesudió pedig magas cink és réz tartalmával járul hozzá a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.
És egy csipet levendula is került ebbe a ropogós reggelibe, szóval a belső béke is garantált. 😉

A legjobb napindító: granola és gyümölcsök

A délelőttök általában pörgősen telnek, sok a megbeszélni és intéznivaló, legtöbbször a meetingek, tárgyalások, találkozók is délelőttre esnek.
Ilyenkor észre sem vesszük és máris dél van.

De sebaj, hiszen van nálunk POLCZ Marokkói csicseriborsó, szóval garantált a finom és adalékmentes ebéd. 😉

12:30 ebédidő

Nyáron a nehéz ételeket inkább elkerüljük, de talán nem mi vagyunk az egyetlenek, akik nem vágynak gigantikus menüre ilyenkor.
A Marokkói csicseriborsó az egyik kedvencünk, ami tele van zöldséggel és tökéletesen elég az adag ebédre. Sokszor még felezzük is, ilyenkor marad egy kicsi délutánra is, a nasi mellé. 😉

Magában is isteni, de ha épp úgy tartja kedvünk, egy kis pirítóst is készítünk hozzá, vagy ha van ,,elfekvőben” egy kis tortilla chips, azzal esszük.

A legjobb pedig az, hogy nem kell előtte órákig főzőcskézni, bevásárolni, sőt, a hűtőben is hagyunk helyet másnak, hiszen hűteni sem kell.
Ha eljött az ebédidő, csak előkapjuk, megmelegítjük és már ehetjük is!


Ha pedig elfogyott az üveg tartalma, a kajakómától sem kell tartanunk, vagyis újult erővel vethetjük magunkat a munkába. 😊

15:00 délutáni nasi

Valószínűleg mindenkinél van egy pont a délutáni munka során, amikor beüt a fáradtság és észrevesszük, hogy egy mondatot már negyedjére olvasunk el, mégsem értjük.
Semmi vész, ilyenkor jöhet egy 5 perces séta, egy kis test átmozgatás és persze egy jó kávé is.
Meg természetesen mellé egy kis nassolnivaló. 😉

Délutáni kávé utánpótlás egy kis harapnivalóval

A NAKD nyers szeleteket azért imádjuk, mert vegán alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak hozzáadott cukrot és adalékokat sem, ráadásul isteni finomak!
Mondanunk sem kell, gyorsan elfogynak a kávé mellé. 😊

17:30 indulás haza

Hopp, el is telt a munkanap, irány haza, ahol persze szintén ezer feladat vár ránk…mosás, egy kis rendrakás és pihenni is jó lenne.
De mégiscsak kellene egy gyors és könnyű vacsit “összedobni”…persze üres a hűtő, szóval irány a bolt!
Ahogy ebédre sem, úgy vacsorára sem vágyunk igazán nehéz ételekre, ezért a mai napzáró étkezés egy szuper quinoa saláta lesz.
Pattanhat is a kosárba néhány friss zöldség és quinoa. 😉

A saláta elkészítése végtelenül egyszerű, gyorsan kész van és nagyon laktató. Ráadásul ez a kis magocska jól variálható különféle zöldségekkel, így az aktuális kedvenceinket szórhatjuk rá.
A quinoa a parajok és a céklák családjába tartozó mag, ami nem gabona, így azok is fogyaszthatják, akik gluténérzékenyek. Salátának is tökéletes, amit magában is ehetünk, de akár egy jó grillezéshez is szuper köret.

Gyors és finom – quinoa saláta

Saláta hozzávalók (4 személyre):

  • kb 15 dkg quinoa
  • 2 db sárgarépa
  • brokkoli (párolt)
  • petrezselyem
  • koktélparadicsom
  • 1 db érett avokádó
  • Majomkenyér Vadon Szilvás-currys magkeverék.

A quinoát 15 perc alatt megfőzzük sós vízben (kétszeres mennyisége a quinoának). Mindeközben a zöldségeket megmossuk és fölaprítjuk, majd, ha kihűlt egy picit a quinoa, szépen összedolgozzuk.
Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis lime lével, megszórjuk a ropogós magkeverékkel és már ehetjük is!

Kész is az isteni vacsora, jöhet egy jó sorozat és a megérdemelt pihenés!

Holnap pedig újabb nap, de láthatjátok, hogy akkor is lehet adalékmentesen étkezni, ha épp nem volt időtök előre lefőzni a heti menüt.
Ha pedig cipekedni sem akartok, rendeljétek az irodába a finomságokat, hiszen akár a fiókban is tárolhatók. 😉


12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?

A tökéletes reggeli: #repolcz zabkása

,,A reggeli a nap legfontosabb étkezése!” – szokták mondani, de az biztos, hogy mindenképp érdemes időt szakítani rá.
Persze egy dolgos hétköznapon nincs idő mindenféle gourmet fogásokra, nagy családi, ráérős reggelikre. Ilyenkor jön a ,,gyorsan bekapok pár falatot és már indulok a munkába”. Vagy éppen a pár falat is elmarad.

Van egy jó hírünk, ezeket a napokat is kezdhetitek finom reggelivel! És most nem reggeliző helyek címeit fogjuk ide beszúrni… 😉

A mai bejegyzésünk tehát a reggeli témakörét járja körbe, mégpedig nem más lesz a központban, mint a zabkása!
Mindezt persze úgy, hogy akár magatokkal is vihessétek, szóval egy jó kásás reggeliért nem kell egy órával hamarabb fölkelni. 😉

Miért szeretjük a zabkását?

Először is pikk-pakk elkészül és gyakorlatilag felsorolhatatlan számú verzióban létezik. Mindenki az éppen aktuálisan rendelkezésére álló ,,feltétekkel” bolondíthatja meg.

Alapja a zabpehely, ami igen kevés kalóriát tartalmaz, magas rosttartalma miatt könnyíti az emésztést és tisztítja a belek falát. Lassan szívódik fel, így hosszan tartó energiát biztosít, illetve csökkenti a koleszterinszintet, és gátolja a zsírok felszívódását.

Elég jól hangzik ugye?

A zabkása alap tulajdonképpen zabpehely és víz vagy tej, így az alapanyagok sem a drága hozzávalók közé tartoznak.
Ez a reggeli tehát tuti siker, hiszen gyors, finom, variálható és olcsó is.

Hogyan lássunk neki?

A klasszikus zabkása alapot vízzel vagy tejjel (lehet növényi is persze 😉 ) készítjük, mindkét esetben a zabpelyhet főzzük föl a folyadékban.
3-4 evőkanál zabpehely személyenként, hozzá annyi víz vagy tej, ami ellepi, körülbelül 10 perc főzés és már kész is az alapunk.
Ezután jöhet a ,,turbózás”, vagyis mindenféle magvak, esetleg egy kis ropogós granola, kókuszreszelék és persze a gyümölcsök minden mennyiségben.

Ahogy korábban említettük, a tudatos étkezés egyik legjobb példája is lehetne a zabkása, de fontos, hogy a ,,feltéteket” is eszerint válasszuk meg hozzá. Vagyis, ha nem szeretnénk egy gigantikus szénhidrát löketet reggelire, a cukrot, mézet, aszalványokat, csokit érdemes elkerülni. Vagy mértékkel beleszórni a kásánkba. 😉

Ti küldtétek

Számos fantasztikus ötletet kapunk Tőletek, mire jók a kiürült POLCZ üvegek, most az idevágó zabkásás #repolcz finomságokat hoztuk. Meg is mutatjuk, milyen remek variációkban készül ez a finom reggeli, vagyis érkeznek a Ti kedvenceitek! 😊 Meg persze a mieink is. 😉

Virginia nem csak gyümölcsökkel, hanem egy extra chia puding réteggel is felturbózta a reggeli finomságot, ő így készíti a zabkásáját:

,, A reggelimet már tegnap este bekészítettem, a gyümiket tettem rá ma reggel, ameddig megittam a szokásos matcha teám. 😌 Az alsó réteg zabkása (zab, kakaópor, mogyoróvajpor, @absorice_hu csokis fehérje, mandulatej), a következő réteg chia puding (chia mag, glicin, búzafű por, @etelemhu vaníliás fehérje, mandulatej), a felső réteg egy szétnyomkodott banán🍌, @myproteinhu kendermag, kakaóbabtöret, kiwi 🥝, friss kerti eper 🍓.”

Virginia chia pudingos zabkásája sok-sok friss gyümölccsel

Csilla több ízesítéssel is kipróbálta már ezt a finomságot, Nála így készülnek a zabkásás reggelik:

Barackos-bogyós zabkása Csillától

Barackos-bogyós gyümölcsös zabkása, ahogy Csilla készíti:

,,▪️30-35 gramm aprószemű zabpehely/ rizspehely

▪️100 gramm növényi tej

▪️70 gramm növényi/laktózmentes natúr joghurt, de gyümölcsjoghurttal is készíthetjük 

▪️chia mag és lehet egy evőkanál lemagot is beleszórni

▪️ízlés szerint gyümölcs (én bogyós gyümölcsöket szoktam használni🍓🍇🍒)

Egy Polcz-os üvegben ♻️  összekeverjük a hozzávalókat és egy éjszakára 🌙hűtőbe tesszük. Reggel friss gyümölcsökkel fogyasztjuk. 🍏🍌🍑 😋”

Csilla banános-kókuszos zabkásája

Banános-kókuszos zabkása hozzávalók, ahogy Csilla készíti:

,,#vegan #overnight zabkása, mandulatejjel, @dm_magyarorszag kókuszjoghurttal 🥥 banánnal 🍌 és #szafireform kókuszos csokival 🍫😋 POLCZ üvegben. “

A zabkása persze nem csak reggelire jó, hanem akár ebéd után desszertként is fogyaszthatjuk.
Éva például pont nasi gyanánt ,,dobott össze” egy csokis finomságot.

Éva zabkása desszertje

A recept, ahogy Éva készíti:

,, Chiamagos – fehérjés zabkása került alulra a kedvenc POLCZ 💚üvegembe, erre egy másik kedvencemből a @nicks.hu 💜forró csoki italpor és @dm_dmbio kesu natúr joghurtból készítettem csokikrémet. Tetejére áfonya és mandula forgács került. A zabkását fele – fele arányban @thebridgebiohungary Brazíldió növényi itallal és vízzel főztem meg. Szafi Reform vaníliás eritrittel édesíttem, Szafi Reform gluténmentes zabpelyhet és chiamagot használtam.”

Indítsátok Ti is finoman a reggelt, láthatjátok, nem kell hozzá sok idő és kevés alapanyagból is elkészíthető.
Nektek melyik zabkása reggeli a kedvencetek? 😊

Ha pedig este összedobjátok és kiürült POLCZ üvegekbe töltitek, akkor másnap már csak föl kell kapni munkába menet.

12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?

Répa a desszertben? Avagy a répatorta története

Hamarosan lerántjuk a leplet a répatorta esetéről is, azonban előtte mesélünk még pár érdekességet erről a hasznos gyökérzöldségről! 😉

Ugyanis a spenót mellett talán kiskorunk másik ikonikus zöldsége a répa volt, amitől ugyebár mindenki prímán megtanult fütyülni. Vagy nem…
Nos, ez a brit tudósok szerint részben tökéletes ,,igazság” lenne, de van egy rossz hírünk: ez sajnos nem bizonyított tény.

Van viszont számos bizonyított jó tulajdonsága, így, ha hipp-hopp fütyülni nem is tanít meg minket, mégis érdemes rendszeresen fogyasztani. Akár répatorta formájában is.
Hozzuk is az ígért okosságokat!

Répatörténelem

Kezdjük egy kis répa történettel, ugyanis ez a gyökérzöldség már igen régóta szerves része a gasztronómiának szerte a világon.
A régészeti leletek szerint már az ókorban is előszeretettel fogyasztották, bár a kezdetekkor még szabadon termő zöldségféle volt és leginkább a gyógyászatban használták. Akkor még egy fehéres-lilás, kesernyés ízű gyökér volt.
Mai formáját a XVI. századi hollandoktól kapta, akik szerették volna a nemzeti színüket viszont látni a zöldségben.
Ezért addig nemesítették, amíg sárga és mindemellett édeskés nem lett.

Ugyan egy kicsit még kellett várni, de ezért kerülhetett süteménybe is ez a zöldség. A II. világháború idején a brit kormány alap élelmiszernek kiáltotta ki a növényt és mindenkit buzdított a termesztésére és a fogyasztására. Ekkor született meg a répatorta is, hiszen a lehető legtöbb formában próbálták fölhasználni a zöldséget.

A répa ma már szinte a szivárvány minden színében beszerezhető, ami egy klassz salátában például istenien mutat, de kétségkívül a legismertebb és egyben leginkább elérhető formája a sárgarépa.


répa, répatorta, alapanyag, POLCZ étel, sárgarépa, színes répa, fotó
Designed by Racool_studio

Hasznos és szép vitaminforrás

Tele van igazán értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezért érdemes sokat fogyasztani belőle.
Ráadásul ennek a gyökérzöldségnek kifejezetten jót tesz, ha megpároljuk/megfőzzük, mert ekkor jobban érvényesül a benne található karotin.


Béta-karotinban igen gazdag zöldségről van szó, ezt a szervezetünk A-vitaminná alakítja. Emellett jelentős B1-, B2-, B6- C-, D- és E-vitamin, valamint foszfor, kálium, kalcium, nátrium, magnézium és vas tartalma is.
Jó vizelethajtó, a máj- és epebántalmak kezelésére kiváló, illetve segít a szív és érrendszer karbantartásában is.

Ha ez még nem lenne elég, akkor azt is eláruljuk, a répa az egyik olyan zöldségünk, amit rendkívül sokféleképpen lehet fölhasználni. Rágcsálhatjuk magában, vagy mártogatós mellé, de párolva, sütve is isteni, arról nem is beszélve, hogy számos leves, illetve főétel összetevője, netán főszereplője.
Sőt, tovább megyünk, még desszertbe is kerülhet édeskés ízének köszönhetően.

Aki tehát fanatikus répa kedvelő, nyithatja a menüsort egy répás mártogatóssal, levesnek egy kis répa krémlevest, vagy netán egy finom zöldséglevest ajánlunk, másodiknak a POLCZ Mustáros marha tökéletes választás, desszert gyanánt pedig répatorta fogyasztása ajánlott. 🙂


Designed by Freepik

Így töltsd föl az otthoni répa készleteket!

A répát gyakorlatilag az év bármely szakaszában megtaláljuk a boltokban, de arra fontos odafigyelni, hogy csak a szebb darabokat vigyük haza. Minél frissebb a répa, annál keményebb, ezért a gumis vagy puhább példányokat inkább kerüljük el.

Hűtőszekrényben tárolva sokáig elállnak, amiben segíthet, ha eltávolítjuk róluk a zöld leveleket (ha voltak) és konyharuhába csavarjuk őket.

Jó hír, hogy ha gyorsan szeretnél egy kis répás finomsághoz jutni, a kínálatunk kétharmadában megtalálod a POLCZ webshopban. 😉 Az Ananászos csirke, a Zöldborsós csirke, a Káposztás pulyka és a Lecsós pulykagombóc kivételével mindegyik POLCZ készétel tartalmaz répát. 😊

Klasszik répatorta a webshopunkban ugyan nincs, de helyette ,,lefojthatod” az ebédet egy isteni finom NAKD Carrot cake szelettel. 😉 100% természetes összetevőkből készül, vegán, emellett glutén- és tejmentes. És garantált a répatorta ízélmény!

12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?

Frissítő receptek – főszerepben a kávé

Végre itt a nyár – már igazán ideje volt 😅 -, betört a kánikula is, ezért gondoltuk, hozunk néhány frissítő receptet Nektek.
Sőt, nem csak frissítőt, de élénkítőt is, hiszen mindhárom villámreceptünk alapja a kávé.

Meséltünk már Nektek korábban a Steamhouse Cafe saját pörkölésű kapszulás kávéiról, most ezeket használjuk föl egy-egy fincsi frissítő desszerthez és nyári kávé különlegességhez.
A PLAN B névre hallgató @Nespresso gép kompatibilis kávéjuk a vírus idején került föl a webshopjukba, mégpedig azért, mert a kávézó bezárása miatt egy alternatív megoldásra volt szükség ahhoz, hogy fönntartsák magukat.
Mivel a Steamhouse Cafe egyik legrégebbi viszonteladónk, meg egyébként is elég nagy kávé rajongók vagyunk, úgy gondoltuk, segítünk nekik ebben a szorult helyzetben és rendeltünk az irodába egy pár dobozt ebből a finomságból. Nem bántuk meg, sőt, függők lettünk! 😊

Azóta a kávéjuk már a mi webshopunkban is elérhető, meleg szívvel ajánljuk minden kávé rajongónak!

Most viszont mutatjuk is a három frissítőt, próbáljátok ki őket!
Izgulni persze most sem kell, mert nem kell hozzájuk sem baristának, sem cukrásznak lenni és nagyon gyorsan el is készíthetők. 😉

Narancsos kávé

Ez a finomság egy igazi, hűsítő nyári kávézáshoz tökéletes választás. Tej nélkül készül, így bátran fogyaszthatja az is, aki nem iszik tejet.

Igazi nyári hűsítő kávé

A hozzávalók listája elég rövidke, ugyanis semmi más nem kell hozzá, mint:

  • hideg eszpresszó kávé (Steamhouse Plan B)
  • frissen facsart vagy dobozos 100%-os narancslé
  • 2-3 jégkocka.

A pohárba töltsetek 1-1,5 dl hideg narancslevet, dobjatok bele 2-3 jégkockát és szépen lassan öntsétek hozzá a hideg kávét.
Ha ügyesen csináljátok, szépen elkülönül a két réteg egymástól. Persze az sem gond, ha nem, az ízélmény akkor is fenséges lesz!

Kávés panna cotta

A panna cotta egy igazán szuper desszert, ha valami finomra ÉS gyorsra vágytok, hiszen néhány kavarintás és némi hűtőben állás után máris kész a mennyei desszert.
Ennél már csak az lehet szuperebb, ha egy kis kávé is kerül bele. 😜 Meg persze az, ha kiürült POLCZ befőttes üvegekbe töltitek, így magatokkal vihetitek bárhová.

Kettő az egyben: ebéd utáni desszert és kávé

Hozzávalók:

  • eszpresszó kávé (Steamhouse Plan B)
  • 4 dl kókusztej (minimum 30%-os) vagy sima tejszín (szintén 30%-os)
  • 1 dl növényi tej vagy sima tej
  • 7 gramm zselatin (por vagy lap)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 10 dkg cukor vagy nyírfacukor
  • díszítésnek pekán dió.

A zselatint elkeverjük az 1 dl tejben, majd félretesszük.
A tejszínt a cukorral, a kávéval és a vaníliával felfőzzük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet és picit még tovább főzzük pár percig.
Ha minden íz összeolvadt, befőttes üvegekbe töltjük, majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük őket.
Mielőtt kikanalaznánk a panna cottát, szórjuk meg a tetejét egy kis tört pekán dióval.

Kávé + tonic = nyár a szánkban

Első olvasatra furcsának tűnhet ez a kombináció, de higgyétek el, megéri kipróbálni! Még akkor is, ha önmagában a tonicot valaki nem szereti. 😉

Nem csak szép, de finom is

A hozzávalók listája és az elkészítés hasonlóan egyszerű, mint a narancsos tesójánál.
Nem kell hozzá más, mint:

  • hideg eszpresszó kávé (Steamhouse Plan B)
  • 1-1,5 dl tonic
  • 2-3 jégkocka
  • díszítésnek egy kis lime karika.

Mehet a pohárba a hideg tonic néhány jégkocka kíséretében, rá pedig a hideg kávé, egy lime karika és indulhat is a frissítő kávézás!

Tökéletes hűsítő finomságok reggelire vagy ebéd utánra, ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthetők!
Nálunk tutira a nyár kedvencei lesznek. 😉

12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?