Anyuka vagy? Pici babád vagy már több gyereked is van? IR vagy más ok miatt diétázol? A családban van, aki  allergiás vagy érzékeny ételekre? Próbálod megtalálni az egyensúlyt a család, a háztartás, a munka és a magadra fordított idő között? 👨‍👩‍👧‍👦 🏡💻🛀↔⏰ Ha akár csak az egyik igaz rád, érdemes végig olvasnod új blog bejegyzésünket! Miért? Mert megismerheted Zsanit (a POLCZ-os csapat új szuper tagját), ráadásul az összes fenti kérdésre IGEN a válasza! 😶😯😲

Sziasztok, Zsani vagyok egy 3 és egy 13 éves leányzó anyukája és szerencsére egy imádnivaló férj felesége. Tudni kell rólunk, hogy szeretünk enni! De úgy igazán! Nagyon szeretjük a finom ízeket. Ráadásul olyan elvetemült család vagyunk, akik imádják a cukkinit, brokkolit, sóskát, spenótot és még a kelbimbót is! 🥒🥦🌱 Akkor miért alakult úgy, hogy volt, amikor egyszerre négy felé is főztem? 🥘🥣🍳🥗🤔😲

Tovább olvasom

A nehézségeim a második baba tervezésével kezdődtek. Gondos előrelátással, vagy csak női megérzésnek köszönhetően, meglátogattam egy új nőgyógyászt, aki a leleteim alapján PCOS-et állapított meg. Javasolta, hogy mindenképpen keressek fel egy endokrinológust és egy dietetikust. Fogalmam sem volt még akkor, hogy mit jelent a PCOS és az inzulinrezisztencia.

Egészségem érdekében száműztem az étrendemből minden cukrot és finomított szénhidrátot 🍭🍩❌, átalakítottam a legtöbb receptet és mindent a javaslatoknak megfelelően készítettem el. Szerencsére a családom is nagyon támogató volt, még édesanyáink is beszerezték az általam fogyasztható alapanyagokat!

A nagy lányom ekkor még az iskolában ebédelt.  A férjem itthonról vitte magával a meleg ételt, így még csak róla és magamról kellett gondoskodnom. Körülbelül fél évembe telt megszokni az új főzési rendszert, az alapanyagok pontos kimérését, a szénhidrátok megfelelő időben és mennyiségben történő fogyasztását.  Az új életmódomban csak a mozgás nem okozott problémát. Imádok sportolni és mikor mind az orvosom, mind a dietetikus ezt a témát feszegette, csak annyit válaszoltam, hogy köszönöm, jelenleg is heti 3-4 alkalommal táncolok, jógázok, stepaerobicozok és néha squasholok is. 👟🎾

Közben a lányomon rendszeresen nagyon csúnya ekcémás tünetek jelentkeztek. Az orvosok által felírt krémek időszakokra megszűntették a problémát, de az a makacs viszketés és bőrkiütés folyton visszatért. Végül megelégeltem a dolgot és meglátogattunk egy bőrgyógyászt. Ő rögtön 25 paneles bőr allergiatesztet végeztetett és megszületett a diagnózis: perubalzsam allergia. 😕


Ha azt hittem, hogy az én étkezésem nehéz, hát tévedtem! 😵😳 Lányom étrendjéből száműznünk kellett mindent, ami tartalmaz szegfűszeget, fahéjat, vaníliát, citrusféléket, majoránnát, curryt és a BORSOT! Természetesen semmilyen aromásított, vagy ízfokozót tartalmazó ételt sem fogyaszthatott. Keresztallergiaként pedig hozta az illatosítókat, a különböző kozmetikai cikkeket, az illatanyagot tartalmazó mosó és öblítőszereket, no meg a takarítószereket. Tehát ezeket is le kellett váltanom. Nagyon sok órányi kutató munka következett, hogy a leányzó környezetéből minden számára irritáló anyagot eltüntessünk.

Az első nagy kihívást a bors jelentette. A közétkeztetés nem tudta kezelni ezt a problémát, vagy ha igen, akkor csak nagyon húzós áron. Végül döntöttünk. Akkor otthonról dolgoztam, így meg tudtuk oldani, hogy az órái után szemem fénye haza tudjon jönni és meleg ebédet ehessen, amit én főztem.

Ekkorra itthon már igazi boszorkánykonyhát próbáltam irányítani, ahol folyamatos kísérletezgetésekkel születtek meg olyan receptek, mint a házi csokoládé, karamella, borsmentes ételek, házi májkrém, rengeteg sütemény és kelt kalács, melyek nem tartalmaztak sem vaníliát, sem citromot, sem fahéjat. 🍫🍞🍲🍰  Az alapanyagok kiválasztását pedig több órás böngészések előzték meg a boltban. Ó, igen, én voltam az a személy, akit egy idő után minden biztonsági őr és eladó jól ismert! 🙈😄

Még a mindennapi tisztálkodó szereit is itthon a konyhában készítettem el 100%-os tisztaságú kókuszolajból, kakaóvajból. Eleinte próbálkoztunk sheavajjal is, de lányom bőre még arra is kiütéses tünetekkel reagált.  Végül győztem és nagy küzdelem árán tünetmentessé vált a hölgyemény!

Ekkor már volt, hogy három felé főztem: magamnak az IR diétának megfelelően, lányomnak az allergiájának megfelelően és a férjemnek, aki bár rettentően igyekezett elfogadni az új ízeket, de nem mindig tudott megbirkózni velük.

A nagymamák minden jószándékuk ellenére sem tudták már teljesen megjegyezni, hogy ki és mit ehet nálunk. Végül úgy egyeztünk meg, hogy figyelnek Réka allergiájára én meg viszek magamnak, olyan ételeket, amiket fogyaszthatok. Gyakran gyűlünk össze egy-egy hétvégére a szülői házban, így ezek a speciális étrendek valóban nagyon megkeserítették ezeket a családi összejöveteleket.

Mikor már úgy éreztem, hogy megint mindent kézben tartok, akkor megerősítették a jó hírt, hogy terhes vagyok! Elmondhatatlanul boldogok voltunk! 😊😍 Nagyon vártuk már az újabb jövevényt, a leglelkesebb az akkor 9 éves lányunk volt, aki 3 éves kora óta minden Karácsonyra kistestvért kért a Jézuskától. Eredetileg 4 volt a kívánsága, de ekkorra már eggyel is beérte, csak jöjjön! Mindent tudni akart a baba fejlődéséről, minden ultrahangon ott volt és mindenben részt vett, ami csak a kis csöppség érkezését érintette. A férjemmel sem volt ez másként, kicsit túl is féltett a terhesség alatt. Persze az egész család nagyon izgatott volt. Bennem ekkor kezdett realizálódni, nem biztos, hogy fogom bírni ezt a rengeteg főzéssel járó macerát.

Szerencsére az első trimesztert egész jól abszolváltam. Bár sokat aludtam, de még boldogultam, ráadásul a reggeli rosszullétek is kimaradtak ebből a terhességből. A második trimeszterben már szükségem volt a nagymamák segítségére. Sokszor küldtek nekünk főtt ételt, ami a nagylányom és férjem étkezését megoldotta, így csak magamra kellett főznöm.

Igen ám, de a kis pöttöm a pocakomban úgy döntött, hogy bizony nagyra fog nőni és ezt azonnal el is kezdi! Gyakran állítottak meg az utcán, hogy anyuka ikreket vár? Mikor pedig mondtam, hogy nem, nemes egyszerűséggel volt, aki csak annyit mondott: hogy nem hiszem én! 🙄🙈

Gondolom sokatoknak nem kell bemutatnom a bálna életmóddal járó kellemetlenségek listáját: a hasam folyton útban volt, nagyon hamar kifáradtam, 5 percenként jártam WC-re és szinte mindig aludtam. 😴 De számomra a legnagyobb problémát mégis az jelentette, hogy nem igazán fértem oda a gáztűzhelyhez! Így a harmadik trimeszter végére, szinte csak olyan ételeket tudtam enni, amik vagy a sütőben sültek, vagy rendeltük őket! Gondolhatjátok mennyire feleltek meg az IR diétának. Lányom a terhesség vége felé csak annyit mondott: Anya, már úgy várom, hogy megint te süss nekem karamellás süteményt. 🥧🤤

Második babánk végül megérkezett. Sajnos az étkezésemre ekkor már nem sikerült rendesen ügyelnem, így a szoptatás alatt nagyon sokat felszedtem. Az időbeosztásom teljesen átalakult, a gyerekekről való gondoskodás és a háztartás vezetése minden energiámat felőrölte. A saját diétám háttérbe szorult. Gyakran előfordult, hogy egy nap örültem, ha kétszer le tudtam ülni rendesen enni, akkor pedig aztán degeszre tömtem magam. Sokszor a meleg étkezés is kimaradt az életemből.

Aztán kisebbik lányunknál megkezdtük a hozzátáplálást. Aggódtam, nehogy ő is allergiás legyen, így minden ételt én magam készítettem el neki. Megnyugtatott a tudat, hogy szervezetébe így csak a megfelelő, jó minőségű tápanyagok kerülnek. 🍎🥕

Újra három felé főztem és én egyre inkább háttérbe szorultam… Aztán jött az újabb felülvizsgálat. Visszatért a PCOS és még pajzsmirigy alul működést is találtak! 😨

Ezután már négy felé főztem… Úgy éreztem nem bírom tovább! Az ételek, az étkezések, a főzések határozták meg az egész életem! Nem tudtam igazán semmire sem figyelni és lemaradtam majdnem mindenről. Úgy éreztem, mintha csak külső megfigyelője lennék az eseményeknek, de igazából nem vennék részt bennük, mert folyton a konyhában töltöm minden időmet…

Vica és Gábor, akiket évek óta ismerek (mivel férjem húga Vica), ekkor indították a POLCZ-os vállalkozást. Egyik nap jobban szemügyre vettem ételeiket és rájöttem, hogy tökéletesen beleillik az IR diétámba. Örültem, hogy nem használnak cukrot és barna rizsliszttel sűrítenek. Az, hogy adalékanyagmentesek, semmilyen ízfokozót, aromát nem használnak, külön bónusz volt! Ezért én is szívesen leteszteltem új termékeiket. Az eredmény számomra jelentős volt, újra lettek szabad óráim! 🕐🕜🕑

A családunk nyaralását is megkeserítette a speciális étkezés, hiszen bárhová utaztunk, mindig főznöm kellett. A POLCZ-os ételek ebben az értelemben egy kicsit a világot is megnyitották számunkra, hiszen csak betáraztunk és indulhattunk is. Nem kellett többé hosszas előzetes levelezést bonyolítani a különböző szállásokkal, hogy vajon megoldható-e az étkezésünk. Ráadásul a csomagtartóban is kevesebb helyet foglaltak a dobozok, mint az alapanyagokkal teli bevásárló szatyrok, amiket azonnal fel kellett dolgozni, mikor megérkeztünk. Igaz nagyobbik lányom csak a cayenne borssal készült ételeket eheti belőlük, mivel az valójában nem bors, hanem paprika. Bevallom a mustáros marhát, hiába borsos, azért kóstolta és nagyon szereti ő is, mivel hasonló a nagyi vadasához.

Kisbabánk hihetetlen gyorsasággal érte el a 2 és fél éves kort, így végül el kellett kezdenem új munkahelyet keresni. Ez pont akkorra esett, mikor Vicáék is új munkatársat kerestek. Az időzítés a lehető legjobb volt! ✨✨ Azt hiszem ebben az együttműködésben két álom is valóra válhatott: az övéké, hogy munkahelyet teremtsenek és az enyém, hogy találjak egy olyan állást, ami anyuka és gyerekbarát, de még az IR-es étkezési rendem miatt se néznek rám ferde szemmel! 😊


Rólunk írták – Forbes

Posted on
[Az írás a forbes.hu-n jelent meg rólunk]

Netről lehet rendelni, két perc alatt mikróban melegíthető, és mentes mindenféle adalékoktól, nincs benne cukor, tej és tartósítószer sem.

A tartósítást nem tegnap találták fel, a kémiai tartósítószerek és a hűtőszekrény megjelenése előtt is megoldotta az emberiség, hogy sokáig elálljanak az ételek. Nem kellett hozzá más, csak hő és hermetikus zárás. Ezzel a hagyományos eljárással készít adalékmentes készételeket Polcz márkanéven az Adalékmentesen, amit két fiatal, Kertész Éva Annamária és Tóth Gábor alapítottak, és olyan vevőket céloznak meg, akik egészségesen élnének, de nincs idejük vagy kedvük magukra főzni.

Tovább olvasom

Olyan komplett ebédet kínálnak, ami 2 perc alatt mikróban vagy serpenyőben megmelegíthető, mentes mindenféle adalékoktól, nincs benne cukor, tej és tartósítószer sem.

Ennek ellenére sokáig eláll, állításuk szerint még csak hűtőbe se kell tenni, elég csak levenni a polcról otthon vagy a munkahelyen, amikor szüksége van rá az embernek.

Internetes áruházukban jelenleg tízféle termék kapható, olyan ételeket kell elképzelni, mint például zöldséges csirkeragu, fűszeres bab füstölt tarjával vagy marokkói csicseriborsó.

Konzerv, máshogy

Az ötlet akkor született meg bennük, amikor a nagy rohanásban nem volt idejük főzni, de rátaláltak a betárazott lecsóra, amit még Éva anyukájától kaptak. Pár perc alatt megmelegítették, és már ettek is belőle. Szerettek volna még ilyen kajákból feltankolni, de a boltokból hiányolták az olyan készételeket, ami gyorsan megmelegíthető és tartós, még sincs tele adalékanyaggal és tartósítószerrel. Ezért elhatározták, hogy egészségtudatos embereknek gyártanak a konzervek helyett tartós ételeket.

A 2016-os évet arra szánták, hogy munka mellett kikísérletezzék azokat a recepteket, amik működnek nagy darabszámban is, és tartani tudják az adalékmentes üzletpolitikát. “Komoly munka volt felkutatni minden hozzávaló esetében a nekünk megfelelő alapanyagot, például kókusztejből is sokfélében van mesterséges anyag, de még a legtöbb sóhoz is csomósodásgátló adalékot tesznek” – meséli nekünk Tóth Gábor.

Céget alapítottak, és a korábbi vállalkozásukból (lakásokat újítottak fel és adtak el) saját elmondásuk szerint úgy 7-8 millió forintot fektettek az üzlet beindításába. A receptjeik megvoltak, de keresniük kellett konzervgyártót, ahol egy-egy napra kibérelve a gyártósort nagy darabszámban el tudják készíteni az ételeket. Végül Vecsésen találták meg a partnerüket, akikkel azóta is készíttetik a konzerveket.

“Az elején egyszerre legyártottunk 3 000 adagot, aztán várnunk kellett pár hónapot, mire el tudtuk adni az összeset.”

Hogy felpörgessék az üzletet, forrásra volt szükség, amihez az önerejük már kevés volt. 2017-ben keresték fel a Hiventurest és kaptak inkubációs befektetést a Hiventurestől, ekkor új céget is alapítottak a Polcz termékek mögé, ez lett az Adalékmentesen Kft. A 9 millió forintos tőkeinjekció mellé még egy milliót tettek be saját zsebből, ebből

frissítették az arculatot és a honlapjukat, valamint a csomagoláson is változtattak: a korábbi műanyag tálca helyett most már üvegben porciózzák a készételeket.

Mostanra ott tartanak, hogy a 3 000 adagot körülbelül 3 hét alatt adják el.

A mindenféléktől mentes élelmiszerek piaca felfutóban van, és most nem csak a vegánokra kell gondolni, rengetegen szenvednek valamilyen ételallergiától vagy -érzékenységtől, vagy csak szimplán egészségtudatosak, és kiiktatják a cukrot és tartósítószereket az étrendjükből. Korábban már írtunk a Répa Retek vegán ételkiszállítóról, valamint az Absorice-ról, akik rizslisztből készült fehércsokoládét készítenek ételérzékenyeknek, és most vette meg őket a Cerbona (erről a 2018. márciusi számunkban lehet olvasni).

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA találod.


“Kis hazánk két fiatalja megoldotta a problémámat (és még sokunkét), amikor megalkották a POLCZ készételeket.  Sőt, túl is szárnyalták elképzeléseimet! Nézzünk hát körül a házuk táján….”


“Munkahelyi problémák…. Tudod miről beszélek?! Nem, nem a pszichológiáról. Arra nincs általános gyógyír. Azok voltak, vannak, lesznek. Én most arra gondolok, amire van megoldás! És még csak nem is az a kérdés, hogy mikor mehetünk már haza 😛 ….. hanem, hogy mit együnk?? Legutóbbi munkahelyi emlékeimben napi szintű, és általános érvényű volt a “mit egyek?” kérdés. Persze, az a legjobb, ha otthonról hozzuk a kis éthordóban a fincsi otthoni ízeket. Na, de mi van, amikor ez valamiért nem megoldható?”

Tovább olvasom

“Sokszor van így egy rohanó világban….  A legkézenfekvőbb megoldást általában a munkahely szomszédságában illatozó Fornetti adta. Szeretjük, finom, de azért na…! Az egészséges, tápláló, laktató étel fogalmait nem takarja be, ezt ugye summázhatjuk. Egyéb variációk:

Level 1. Kenyér/zsemle + szalámi, sajt a sarki boltból. (Jó, jó, …. de nem minden nap.)
Level2.  Zacskós leves vagy egytálétel (“tűzoltásra” jó, de inkább hanyagolnám az ízük miatt, a beltartalomról nem is beszélve)
Level3.  Menü egy helyi kifőzdéből. Ez már kicsit jobb, de

  • későn szóltál – elfogyott;
  • egy hétre lehet rendelést leadni;
  • nem tudják most kihozni (te meg nem tudsz kimenni);
  • menüt csak 15 óráig adnak, te meg délutános műszakban vagy, vacsi kéne….

Nesze neked! Étkezzünk egészségesen…Hát akkor, hogy oldjuk meg? Hm… marad az előrelátó öngondoskodás. Vagy?

Mivel sokat forgolódom a konyhában, és bizony az otthoni programokban is bőven akadnak nem várt fordulatok, így megfordult már a fejemben, hogy nagyobb adagokat főzök, és azt kiadagolva “befőzöm”, így utána nem igényel hűtést.  Fagyasztóba került már, persze, de befőzést még nem mertem megpróbálni. A hús, a tészta, a rizs… féltem. Tartósítószert meg nem áll szándékomban használni, befőttekbe, italokba, lekvárokba sem teszek soha. Gyerekek miatt sem, de úgy általában a természetesség híve vagyok, se tartósító, se színezék, se semmi felesleges adalék. Akkor… fel van adva a lecke? Fel!

Van rá megoldás? Van!!! 🙂 A FACEBOOK algoritmusa tolta az arcomba.  És ennek most kivételesen örültem! Kis hazánk két fiatalja megoldotta a problémámat (és még sokunkét), amikor megalkották a POLCZ készételeket.  Sőt, túl is szárnyalták elképzeléseimet! Nézzünk hát körül a házuk táján….

Már a weboldal nevéből is sejthető, jó helyen járunk 😉  adalekmentesen.hu

S ahogy körülnézek, azt érzem, hogy vagy nagyon maxi célcsoport vagyok, vagy nagyon azonos elvek mentén éljük gasztronómiai életünket az “alkotókkal”: kínált ételeikben nincs tartósító, színezék, tejtermék, se ízfokozó, de még hozzáadott cukor, vagy finomított szénhidrát sem! Célba értünk – gondoltam. Ami a mai hazai gyártástól elvárható, azt hozták! De nem, ők nem álltak meg ennyinél, mint fentebb említettem: szerintem túl is szárnyalták…  Amikor olyan részletek fontossá válnak, hogy még a felhasznált só se tartalmazzon csomósodásgátlót, vagy a hús az igazi húsból van és nem húscafatokból, vagy szójából, akkor már igen erős simogatást érzek a tudatos vásárlói lelken.

Mindezekből úgy tudom elképzelni, hogy a kialakított ízvilág(ok) erősen hajaznak az otthoni ízekre, ha már mindent száműztek belőle, ami mű. 2 perc alatt kész. Jaaa, és a Jokert még nem is említettem: ha nem ízlik, küldd vissza, kapsz másikat! Kétségkívül meggyőző erővel hat az esetlegesen kételkedő buyer personanak. 🙂 Na, de nekünk konkrétum kell! Mondom kell! 🙂 Végigfutottam a 10 féle lehetőséget, s mivel mi a hagyományos étkezésűek (értsd: mindenevők, nem vegák) táborát erősítjük, gyorsan összeválogattam a 4-es (husis) csomagom. 2 nap múlva pedig csengetett az MPL.

Mint a gyerekek a karácsonyi ajándékot, sietős csomagbontás. És… itt megint elővett a “túlszárnyalták” érzés. Amikor már a gondoskodást érzed, azt, hogy neked akarnak valami pluszt adni.: Egy halom ajándékot is kaptam: 2 db hűtőmágnes (az egyik azzal a lendülettel csattant a hűtőn!), egy 10%-os kupont a következő rendeléshez, valamint egy marék egyéb webáruházakba szóló kupont, és egy termékmintát. Tényleg elbűvölve éreztem magam! 🙂 Majd sorban előkerültek a dobozból a fiatalosan üde (és informatív) csomagolású készételek. Az ananászos csirke kacsintott rám először, így őt küldtem be a mikróba, 2 perces hevülésre.

…És itt egy Polcz termék elért a célvonalig. Nem tudnám megmondani, mire számítottam, de meglepődtem! Nem a megszokott konzerv-íz fogadott, hanem valóban a házi készítésű élménye, mintha most végeztem volna a főzéssel. Imádom a zöldfűszereket használni saját alkotásaimnál is, így kifejezetten értékeltem, hogy a karaktert ebben az ételben is ilyen varázslattal állították be.

Mennyisége számomra pont megfelelő, de étkesebb családtagjaink kezébe azért nyomnék 1-2 szelet kenyeret mellé. Utána egy nagy pohár házi kubu (erről itt olvashatsz: rostos-multivitamin-ital), és meg is volnánk az egészséges ebédünkkel!

Nem, nem fogom rögtön a másik hármat is analizálni, azokat elteszem későbbre. Bleee 😛 Mert  lesznek

  • sűrű napjaim, amikor jól jön, ha előkapok egyet, vagy
  • alkalmak, amikor biztonságot ad egy “B” terv, vagy
  • kiküldetéses munkák, ahol nincs lehetőség egyéb étel beszerzésére (ezúton ajánlom a határon szolgálók figyelmébe!), vagy
  • családi programok, ami után gyors megoldás kell az étkezésre… stb.

Úgy érzem, a hazai piac ismét kiváló magyar termékekkel lett gazdagabb!”

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA találod.


A 2018.03.28-án és 29-én éjfélig leadott rendelésed teljes értékét visszanyerheted!

Add le rendelésed ebben a 2 napban, és a jövő héten megérkező csomagodban keresd a piros tojásokat! 📦🔴 Ha a csomagban találsz 2 darab pirost tojást a POLCZ-os ételek között, akkor rendelésed teljes értékét visszaadjuk. 

Teljesen mindegy, hogy 4-es, 6-os, 8-as vagy 12-es csomagot rendelsz, mert mindegyik típusú rendelés részt vesz a játékban. 4 darab csomagba fogunk tojásokat elrejteni, tehát 4 szerencsés nyertese is lesz húsvéti meglepetés játékunknak. 

A 4-es, a 6-os, a 8-as és a 12-es darabszámú rendelések közül egyet-egyet fogunk kisorsolni! A két nap rendeléseit ezért összevárjuk, péntek viszont már ünnepnap , így a megrendelt csomagokat jövő héten kedden fogjuk átadni a futárszolgálatnak!  Így miután a pihenésből visszatérsz az elfoglalt mindennapokhoz, a POLCZ-os ételek hamarosan újra ott lesznek a szekrényben vagy a fiókban
, hogy segítsenek rajtad a rohanós napokon.

Ha te találod meg a piros tojásokat, kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot az info@adalekmentesen.hu címen. 📝📧 Rendelésed teljes értékét visszautaljuk vagy kupon formájában levásárolhatod nálunk. Azt választhatod, amelyik neked szimpatikusabb.  Már csak össze kell válogass egy POLCZ-os csomagot! 


A Hiventures portfóliócsaládjába tartozó női alapítóival (ArtConscious, Safeskin, Adalékmentesen) első kézből mesélünk nektek saját tapasztalatainkról, vállalkozásunkról, álmainkról. 

Ezzel a videóval szeretnénk titeket arra inspirálni, ha valamit meg szeretnétek valósítani, akkor merjetek elindulni az úton. Ha csak egy órát tudtok egy héten vagy egy napon rászánni a megvalósításra, az is több a semminél. Mi is több, mint 2 éven át munka mellett kezdtük el felépíteni az Adalékmentesen.hu-t.

Bármit is tervezgettek, akár régóta, akár csak pár napja, ne halogassátok tovább, valósítsátok meg! 📝📏🔨💫

#polcz #adalekmentesen #hiventuresportfolio