Vacsora a világ különböző pontjain

Az idei év vitathatatlanul nehéz mindenkinek és sok furcsaságot, kellemetlen történést hozott. Szerencsére az év vége tartogatott számunkra néhány klassz meglepetést és elismerést. Például a ,,babos vakteszt” sikersztorink, ahol két ételünk is a dobogó csúcsán végzett a 26 megmérettetett készétel közül. Hamarosan pedig beszámolhatunk egy megtisztelő szakmai díjról is. 😉
Nagyon hálásak vagyunk ezekért a díjakért és elismerésekért, hiszen a mostani nehéz időkben is emlékeztetnek minket arra, hogy érdemes folytatnunk az utat, amit elkezdtünk.

Ma is hoztunk egy szuper hírt, illetve ennek kapcsán sok-sok receptet is, hiszen tudjuk, hogy ezeket nagyon szeretitek. Nem is csoda, mi is sokszor nyúlunk vissza hozzájuk, ha épp nincs ötletünk, mi legyen az ebéd vagy vacsora. 😉

Újabb jó hírek év végére

Mi minden évben nagyon várjuk az őszt, mert ilyenkor rendezik meg a Mentes Termékek Versenyét. Nem volt ez másképp most sem, október végén pedig az eredményhirdetésen is részt vehettünk – igaz, idén csak online formában. A nagy díjátadó, amire minden évben mi is ellátogatunk, a körülményekre tekintettel most elmaradt, de az örömünket ez sem tudta kisebbíteni, hiszen ebben az évben is nyertes lett az egyik készételünk!

Harmadik év – negyedik díj


A POLCZ Bolognai marharagu ,,Húsimádó” kategóriában bizonyult a legjobbnak, így most már a Ti pozitív visszajelzéseitek mellett a szakma is elismerően nyilatkozott róla.
Immáron harmadik éve veszünk részt a Mentes-M versenyen, ahol mind a három évben szép sikereket értek el a POLCZ finomságok. 2018-ban a Marokkói csicseriborsó lett díjazott, 2019-ben pedig két ételünk is kategória győztes lett: a Mexikói zöldségragu ,,Startup”, a Zöldséges csirkeragu pedig ,,Húsimádó” kategóriában zsebelte be a díjakat.

Ennek örömére arra gondoltunk, ebből a ,,négyes fogatból” válogatunk össze Nektek néhány receptet.

Világjáró vacsora túra – az otthonotokban

Utazzunk együtt a világ különböző pontjaira a Mentes-M díjas POLCZ finomságok segítségével! Habár az idei évben kimaradtak a külföldi utazások, Ti mégis élvezhetitek a kalandozgatást messzi tájakon. Nincs másra szükség, csak a 4 díjazott ételünk egyikére (vagy mind a négyre 😉 ) és egy stílusos tálalásra.
Válasszatok a vacsihoz egy klassz zenét, evés után pedig jöhet egy olyan film, ami illik a hangulathoz!

Első állomás: Észak-Afrika

Marokkói csicseriborsóval töltött padlizsán

A Marokkói csicseriborsó a négy vegán fogásunk egyike, ami szuperül használható feltétként vagy éppen töltelékként is. Használhatjátok húsmentesen, vagy akár darált hússal, kolbász karikákkal felturbózva.
Lessétek meg a töltött padlizsán receptünket egy korábbi blogbejegyzésünkben! Halkan megsúgjuk, mind vegán, mind húsos fogásként tökéletes. 😉

Második állomás: Mexikó

Isteni taco Mexikói zöldségraguval

A Mexikói zöldségragu az aktuális vegán kedvencünk, ami a tavalyi évben debütált készételeink között. Mennyei zöldségkrémet kreálhattok belőle egy kis turmixolással, így nem csak ebédre, de reggelire vagy vacsorára is tökéletes lehet a kenyérre.
Önmagában egyébként egy baráti vagy családi összejövetel szuper tunkolósa is lehet, mártogassátok bátran zöldségekkel vagy tortilla chipsszel!
Persze a receptek sora itt még nem áll meg, hiszen fantasztikus taco vagy éppen filmezős finomságok is készíthetők belőle. A taco receptet itt, a mexikói falatkákat pedig itt találjátok.

Harmadik állomás: Thaiföld

Zöldséges csirkeragunk elrepít Thaiföldre

A Zöldséges csirkeragu egy ázsiai ihletésű ételünk, így szinte kínálja magát a dolog, hogy egy klassz vacsora keretében ázsiába repítsen minket. És ehhez még a lakást sem kell elhagyni. 😉

A recept végtelenül egyszerű, bár mondhatjuk inkább ,,így tálald” javaslatnak is. Repüljetek velünk ázsiába egy vacsorára! Nem lesz másra szükségetek, mint:

Az elkészítés még ennél is egyszerűbb, hiszen a tésztát gyorsan kifőzzük, egy serpenyőben összeöntjük egy kis szójaszósszal, a csirkeraguval, összeforgatjuk és máris kész a ,,hamis pad thai”! Wok és főzőcskézés nélkül. 😉

,,Hamis pad thai” – avagy a POLCZ Zöldséges csirkeragu újraértelmezése

Tálaljátok forrón egy kis lime lével meglocsolva, korianderrel és tört pirított mogyoróval!
Evőpálcikákkal elő, kezdődhet a gyertyafényes thai vacsora. 😊

És végül, de nem utolsó sorban: romantikus vacsora Itáliában

Mennyei pizza Bolognai raguval

A bolognai marharagu egy igazi ,,klasszikus”, hiszen az eredeti receptet vettük alapul, mikor megalkottuk ezt a közkedvelt POLCZ fogást.
Ha nem akartok sokat bíbelődni vele, egyszerűen csak főzzetek hozzá tagliatelle tésztát, mehet a tetejére egy kis parmezán és máris kész a hamisítatlan romantikus vacsora (képzeletben) egy olasz tavernában!
Persze lehet cifrázni is a dolgot, hiszen ez a szószunk tökéletes pizza feltét (hogy stílusosan még olaszosabb legyen az ebéd vagy vacsora 😉 ), vagy éppen egy kis délutáni nassolnivaló gyanánt is mennyei, ha készítetek belőle töltött hasét.

Ha van kedvetek, utazgassatok velünk és fedezzétek fel a gasztronómián keresztül a világ csodáit!
Egy kellemes vacsora, az adott tájegység híres (vagy kevésbé híres) dallamai, esetleg 1-1 témába vágó film és máris gazdagabbak letettek egy csomó élménnyel! És még csak ki sem kellett mozdulni érte. 😊



12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?