Szupergyors tortilla tekercs – tele minden jóval

Ismerős az érzés, amikor valami igazán finomat ennél, de nincs kedved órákig a konyhában ácsorogni és az összes tiszta edényed elhasználni egy gourmet fogáshoz ?
Nos, van egy jó hírünk, a tortilla pont egy olyan étel, amit ezekre a napokra találtak ki! Pikk-pakk elkészül és gyakorlatilag azzal töltöd meg, amihez épp kedved van.

Ezúttal egy isteni Marokkói csicseriborsós tekercset hoztunk Nektek, az elkészítése pedig annyira egyszerű, hogy szöveg helyett inkább képekben mutatjuk meg. 😉

 

Hozzávalók 4 tekercshez:
  • 1 üveg POLCZ Marokkói csicseriborsó
  • 2 nagyobb darab sárgarépa
  • vegyes apróbb salátazöldség (rukkola, bébispenót)
  • 4 nagyobb tortilla lap
  • só, bors, esetleg grill zöldség fűszer (répához)
  • egy kis olaj
  • kolbász karikák (természetesen ez kihagyható, ha valaki a vegán vonalon maradna).

 

Aki szeretné, a tortilla lapot természetesen otthon, saját kezűleg is elkészítheti, mi most a gyorsaság jegyében inkább a bolti verziót választottuk.
Miután a kezünk ügyébe helyeztük a hozzávalókat, nincs is más hátra, mint összeállítani a finom ebédet!

 

Csak pár hozzávaló és már kész is az isteni tortilla

 

Mielőtt azonban nagyban tekercselni kezdenénk, a répákat megpucoljuk, hosszában megfelezzük, majd kisebb darabokra vágjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, meglocsoljuk egy kis olajjal és fűszerezzük. Ezután mehetnek is a sütőbe, ahol körülbelül 15 perc alatt szépen megpirulnak 200 fokon.

Ezalatt a kolbászt fölkarikázzuk és egy kis olajon megpirítjuk.

Amint a répa is készen áll, kezdődhet a tortilla tekercsek összeállítása:

 

6 egyszerű lépés és már indulhat is a falatozás

 

A képekről jól látszik, hogy a folyamat nem túl bonyolult: a hozzávalókat szépen egymásra halmozzuk (arra érdemes figyelni, hogy ne tömjük meg túlságosan a tekercset, mert nem fogjuk tudni behajtogatni). Amikor minden belekerült, aminek bele kell, az oldalait egymásra hajtjuk, majd az alját és a tetejét is finoman behajtjuk.
Ezután jöhet egy kis pirítás, vagyis egy kevés olajon szép barnára sütjük a tortilla mindkét oldalát.

 

A teljes folyamat körülbelül 15 percet vesz igénybe, de a tekercsek elpusztítása még ennél is gyorsabban megy.
Vigyázat! Egy tekercs után tuti nem tudjátok majd abbahagyni! 😉

 

Marokkói csicseriborsós, sült répás, salátás tortilla kolbászkarikákkal

 

Ha kedvet kaptatok ehhez a finomsághoz és netán elkészítettétek, írjátok meg nekünk, hogy ízlett ez a keleties ízvilágú harapnivaló!
Ha pedig Ti mással szoktátok megtölteni, küldjétek el nekünk bátran a receptet, mi is szeretünk kísérletezni! 😊

 

12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?