Adalékanyagoktól és cukortól mentes ebédre vágytunk, ami azonnal kész…

 

…Pont, mint mikor Anya elénk teszi a vasárnapi ebédet.

Az életünk tavaly alapvetően megváltozott…

…mikor először Vica tudatosan, majd orvosi utasításra is elhagyta az ételeinkből a finomított cukrot és fehér lisztet.

Ekkor kezdtük el vásárlásainkkor tudatosan böngészni az összetevők listáját…

…és döbbentünk rá arra, hogy mindenbe rengeteg cukrot tesznek. Ezen túl még megdöbbentőbb volt, hogy elvétve találni olyan ételt, akár legalapvetőbb alapanyagokat is, amiben ne hemzsegnének az adalékok. Tartósító és ízfokozó szerek, tömegnövelők, állagjavítók, aromák. Szinte nem is marad hely a valódi összetevőknek.

Még a sóba, húsokba, tejszínbe, szószokba is tesznek adalékokat, nem is keveset…

…Nem beszélve az összetettebb termékekről, mint kenyerek, nassolni valók, készételek. Egyre kevesebbet jártunk étkezdékbe is, pont emiatt és ezzel arányosan egyre többet főztünk magunkra.

Nem akarunk mesterséges adalékanyagokat enni…

…mert nem természetes, viszont nincs időnk vagy épp kedvünk minden nap főzni.

Nálunk a konyha polcon legtöbbször akad egy Vica anyukája által még a nyáron eltett lecsó. Ha sietünk vagy nincs kedvünk főzni, hatalmas segítség lekapni a polcról. Ha akarunk, ráütünk még két tojást és 2 perc alatt kész az ebéd vagy a vacsora.

Egyszerű, gyors, finom és tudjuk miből készült. Nagyon szerettünk volna több ilyen ételt a lecsó mellé.

Így születtek meg a Speciálok…

…Célunk, hogy folyamatosan bővítsük a termékcsaládot. Legyen alternatíva, tudjunk adalékanyagoktól és cukortól mentesen egy jót enni, mikor nincs idő bevásárolni, főzni vagy elmenni kedvenc reform éttermünkbe.