Rólunk írták – BerBeus Ház – Polczolj, ha éhes vagy!

“Kis hazánk két fiatalja megoldotta a problémámat (és még sokunkét), amikor megalkották a POLCZ készételeket.  Sőt, túl is szárnyalták elképzeléseimet! Nézzünk hát körül a házuk táján….”


“Munkahelyi problémák…. Tudod miről beszélek?! Nem, nem a pszichológiáról. Arra nincs általános gyógyír. Azok voltak, vannak, lesznek. Én most arra gondolok, amire van megoldás! És még csak nem is az a kérdés, hogy mikor mehetünk már haza 😛 ….. hanem, hogy mit együnk?? Legutóbbi munkahelyi emlékeimben napi szintű, és általános érvényű volt a “mit egyek?” kérdés. Persze, az a legjobb, ha otthonról hozzuk a kis éthordóban a fincsi otthoni ízeket. Na, de mi van, amikor ez valamiért nem megoldható?”

Tovább olvasom

“Sokszor van így egy rohanó világban….  A legkézenfekvőbb megoldást általában a munkahely szomszédságában illatozó Fornetti adta. Szeretjük, finom, de azért na…! Az egészséges, tápláló, laktató étel fogalmait nem takarja be, ezt ugye summázhatjuk. Egyéb variációk:

Level 1. Kenyér/zsemle + szalámi, sajt a sarki boltból. (Jó, jó, …. de nem minden nap.)
Level2.  Zacskós leves vagy egytálétel (“tűzoltásra” jó, de inkább hanyagolnám az ízük miatt, a beltartalomról nem is beszélve)
Level3.  Menü egy helyi kifőzdéből. Ez már kicsit jobb, de

  • későn szóltál – elfogyott;
  • egy hétre lehet rendelést leadni;
  • nem tudják most kihozni (te meg nem tudsz kimenni);
  • menüt csak 15 óráig adnak, te meg délutános műszakban vagy, vacsi kéne….

Nesze neked! Étkezzünk egészségesen…Hát akkor, hogy oldjuk meg? Hm… marad az előrelátó öngondoskodás. Vagy?

Mivel sokat forgolódom a konyhában, és bizony az otthoni programokban is bőven akadnak nem várt fordulatok, így megfordult már a fejemben, hogy nagyobb adagokat főzök, és azt kiadagolva “befőzöm”, így utána nem igényel hűtést.  Fagyasztóba került már, persze, de befőzést még nem mertem megpróbálni. A hús, a tészta, a rizs… féltem. Tartósítószert meg nem áll szándékomban használni, befőttekbe, italokba, lekvárokba sem teszek soha. Gyerekek miatt sem, de úgy általában a természetesség híve vagyok, se tartósító, se színezék, se semmi felesleges adalék. Akkor… fel van adva a lecke? Fel!

Van rá megoldás? Van!!! 🙂 A FACEBOOK algoritmusa tolta az arcomba.  És ennek most kivételesen örültem! Kis hazánk két fiatalja megoldotta a problémámat (és még sokunkét), amikor megalkották a POLCZ készételeket.  Sőt, túl is szárnyalták elképzeléseimet! Nézzünk hát körül a házuk táján….

Már a weboldal nevéből is sejthető, jó helyen járunk 😉  adalekmentesen.hu

S ahogy körülnézek, azt érzem, hogy vagy nagyon maxi célcsoport vagyok, vagy nagyon azonos elvek mentén éljük gasztronómiai életünket az “alkotókkal”: kínált ételeikben nincs tartósító, színezék, tejtermék, se ízfokozó, de még hozzáadott cukor, vagy finomított szénhidrát sem! Célba értünk – gondoltam. Ami a mai hazai gyártástól elvárható, azt hozták! De nem, ők nem álltak meg ennyinél, mint fentebb említettem: szerintem túl is szárnyalták…  Amikor olyan részletek fontossá válnak, hogy még a felhasznált só se tartalmazzon csomósodásgátlót, vagy a hús az igazi húsból van és nem húscafatokból, vagy szójából, akkor már igen erős simogatást érzek a tudatos vásárlói lelken.

Mindezekből úgy tudom elképzelni, hogy a kialakított ízvilág(ok) erősen hajaznak az otthoni ízekre, ha már mindent száműztek belőle, ami mű. 2 perc alatt kész. Jaaa, és a Jokert még nem is említettem: ha nem ízlik, küldd vissza, kapsz másikat! Kétségkívül meggyőző erővel hat az esetlegesen kételkedő buyer personanak. 🙂 Na, de nekünk konkrétum kell! Mondom kell! 🙂 Végigfutottam a 10 féle lehetőséget, s mivel mi a hagyományos étkezésűek (értsd: mindenevők, nem vegák) táborát erősítjük, gyorsan összeválogattam a 4-es (husis) csomagom. 2 nap múlva pedig csengetett az MPL.

Mint a gyerekek a karácsonyi ajándékot, sietős csomagbontás. És… itt megint elővett a “túlszárnyalták” érzés. Amikor már a gondoskodást érzed, azt, hogy neked akarnak valami pluszt adni.: Egy halom ajándékot is kaptam: 2 db hűtőmágnes (az egyik azzal a lendülettel csattant a hűtőn!), egy 10%-os kupont a következő rendeléshez, valamint egy marék egyéb webáruházakba szóló kupont, és egy termékmintát. Tényleg elbűvölve éreztem magam! 🙂 Majd sorban előkerültek a dobozból a fiatalosan üde (és informatív) csomagolású készételek. Az ananászos csirke kacsintott rám először, így őt küldtem be a mikróba, 2 perces hevülésre.

…És itt egy Polcz termék elért a célvonalig. Nem tudnám megmondani, mire számítottam, de meglepődtem! Nem a megszokott konzerv-íz fogadott, hanem valóban a házi készítésű élménye, mintha most végeztem volna a főzéssel. Imádom a zöldfűszereket használni saját alkotásaimnál is, így kifejezetten értékeltem, hogy a karaktert ebben az ételben is ilyen varázslattal állították be.

Mennyisége számomra pont megfelelő, de étkesebb családtagjaink kezébe azért nyomnék 1-2 szelet kenyeret mellé. Utána egy nagy pohár házi kubu (erről itt olvashatsz: rostos-multivitamin-ital), és meg is volnánk az egészséges ebédünkkel!

Nem, nem fogom rögtön a másik hármat is analizálni, azokat elteszem későbbre. Bleee 😛 Mert  lesznek

  • sűrű napjaim, amikor jól jön, ha előkapok egyet, vagy
  • alkalmak, amikor biztonságot ad egy “B” terv, vagy
  • kiküldetéses munkák, ahol nincs lehetőség egyéb étel beszerzésére (ezúton ajánlom a határon szolgálók figyelmébe!), vagy
  • családi programok, ami után gyors megoldás kell az étkezésre… stb.

Úgy érzem, a hazai piac ismét kiváló magyar termékekkel lett gazdagabb!”

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA találod.