Répás-diós gluténmentes kenyér húsvéti szendvicsekhez

Az ünnepek különösen nagy fejtörést okozhatnak, ha gluténérzékeny van a családban, de nem szabad engedni, hogy a közelgő húsvéti idillt a pacsulifelhőn túl még a mélabús hangulat is belengje.😉 Hogy a betoppanó locsolkodók a vendégváró falatozás után – a tálalt hozzávalókra hivatkozva – még véletlenül se kerülhessék el sorsukat, megreformáltuk kicsit a klasszikus húsvéti szendvicsek kenyerét, melyből ételérzékenyként is nyugodtan csipegethettek.🍞🌾🚫 Jöjjön tehát egy kihagyhatatlan gluténmentes kenyér recept, melyért biztosíthatunk, megéri bebiflázni azt az emlékezetes locsolóverset!😍👌

Ínycsiklandó ünnep

Tudtátok?🤓 Az első ünnepi szendvicset állítólag egy zsidó bölcsnek, Hillélnek köszönhetjük, aki bárányhússal és fűszernövényekkel töltött maceszt készített a zsidó húsvét idejére. Nem is csoda, hogy a karácsony utáni legnagyobb ünnepünk képzeletben ennyire összefonódott a mennyei harapnivalóktól roskadozó asztal gondolatával.🥓🥚 Az ételszenteléstől a sonka-tojás kombón át a frissen sült fonott kalácsig – mely ma már a hétköznapi kenyér szerepét veszi át – mindenkinek vannak étvágygerjesztő asszociációi a húsvéttal kapcsolatban, melynek neve is a negyven napos önmegtartóztatás utáni várva várt húsfogyasztást jelöli. A legális torkoskodás persze kapóra jön a böjt után, ahogy a locsolkodásban megfáradt férfihad sem bánja, ha „feltankolhat” két lányosház között.😁🍲

Gluténmentes kenyér a vendégseregnek

gluténmentes kenyér

Az egyre szaporodó tiltólistás élelmiszerek azonban nem könnyítik meg az ünnepi dőzsölést, de mi gondoltunk azokra is, akik speciális konyhai megoldásokkal teremtenének tradicionális hangulatot. Ezután a mennyei házi gluténmentes kenyér után garantáltan megfeledkeztek a pékség előre csomagolt kínálatáról, a friss sárgarépával pedig még a nyuszit is előcsalogathatjátok. Kívül ropogós, belül joghurtos és puha, megbolondítva a dió karakteres karamellás ízvilágával. 🤩👇

Hozzávalók:

  • 40 dkg gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg vaj
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 dl laktózmentes natúr joghurt
  • langyos víz

A lisztkeveréket keverjük el a szárított élesztővel, a sóval és a finomra vágott dióval.🥄🥣 Mi csak késsel finomítottuk, de ha ti nem szeretitek a kenyérben a nagyobb darabokat, akkor nyugodtan bevethetitek az aprítót is. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a puha vajat, a lereszelt répát, a joghurtot és annyi langyos vizet, hogy a kenyértésztánk gyúrható állagú legyen.🧈🥕 Dagasszuk formálhatóra majd kelesszük szobahőmérsékleten úgy másfél órát.

Mialatt pihen, nyugodtan elkészíthetitek a húsvéti menü egyik elmaradhatatlan fogását vagy elmerülhettek a gyerekekkel a tojásfestés rejtelmeiben.🥚🎨

Ha letelt az idő, lágyan gyúrjuk át a gluténmentes tésztát, helyezzük kenyérsütő formába és kelesszük még benne úgy 30 percet. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, majd tegyük be a kenyeret 40 percre. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni!

Tálalási javaslat POLCZ módra

Ezzel a különleges, gazdag tésztájú veknivel nem lőhettek mellé a családi és baráti alkalmakon, hiszen mindenki bátran fogyaszthat belőle, pláne ha megpakoljátok mennyei füstölt finomságokkal és színpompás idényzöldségekkel, hagymával, retekkel vagy tormával.😍🧅🥩 Az sem gond, ha inkább megúszósra terveznétek a szendvicsgyártást vagy az otthoni nyüzsgés helyett nyakatokba vennétek egy mesés túraútvonalat. Csak kapjátok elő az örök kedvenc POLCZ Kennivaló Vegán Pecsenye krémet és majszoljátok be egy friss gluténmentes kenyérszelettel a friss levegőn.

📣📣📣+ Tipp: Új hónap kedvence termékünk áprilisban, melyből most 💥1.099 Ft-ért tárazhatsz be💥 a megújult, gluténmentes barna rizzsel készült Káposztás pulyka, mely ugyancsak igazi mentőfogás lehet a húsvéti sürgés-forgásban! Próbáld ki krémes tejföllel és harapj mellé ebből a fantasztikus házi kenyérből is!😋🍞

14 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?