POLCZ karácsonyi menü az ünnepi asztalon

Valljuk be, az év utolsó hónapja az esetek többségében nem a pihenésről szól, ezért mire eljutunk a karácsonyi készülődéshez, már valószínűleg kifulladtunk a decemberi hajrában.😴🎀😬 Ennek ellenére mégiscsak ez sokunk kedvenc ünnepe és szeretnénk valóban úgy tölteni, ahogy azt elképzeltük: szeretteink körében, szépen megterített, ünnepi finomságoktól roskadozó asztalnál, hangulatos fények ölelésében, fenyő illatú, meghitt otthonunkban.😊👩‍❤️‍👨🎄 Noha a legtöbb részletre nincs ráhatásunk, az ünnepi menüsort illetően átvállaljuk a munka oroszlánrészét, úgyhogy jöjjön is egy időtakarékos, mégis fenséges POLCZ karácsonyi menü, mellyel percek alatt megteremtheted a tökéletes karácsonyi élményt.😍👌

Mindannyiunkban él egy kép a konyhában szenteste napján is sürgő-forgó családtagokról, akik az utolsó pillanatig tökéletesítik a gondosan megtervezett és elkészített többfogásos menüt. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy szóljon már az első nap a pihenésről? 🤩😉 A POLCZ karácsonyi menü azok számára született, akik idén a minőségi együtt töltött időt és kikapcsolódást választják, ellenben nem szeretnének lemondani az igazán fejedelmi falatokról, melyekkel lenyűgözhetik az érkező vendégsereget. Mutatjuk minden háziasszony álommenüjét hagyományos szabolcsi töltött káposztával és karamellás-almás pohárkrémmel! 😍😋

A karácsonyi menü alapja: a töltött káposzta

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül! 😉☝️ Mi most egy kicsit különlegesebb ízvilágot szerettünk volna becsempészni a mesés almás desszert mellé, így a megszokott savanyú káposztás verzió helyett ezt a paradicsomos szabolcsi változatot készítettük el POLCZ Káposztás pulykánk közreműködésével.

Hozzávalók:

2 db POLCZ Káposztás pulyka
10 – 12 db nyers fejeskáposztalevél
400 ml passzírozott paradicsom (passata)
400 ml víz
70 g sűrített paradicsom
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt kömény
2 tk őrölt édes pirospaprika
A tálaláshoz: tejföl

Így készül:

A töltött káposzta elkészítéséhez a káposztaleveleket forró vízben 1-2 percig előfőzzük. Az apróra vágott hagymákat egy kisebb lábasban megpirítjuk, majd hozzákanalazzuk a POLCZ Káposztás pulykát és felmelegítjük.🥄🔥 Ízlés szerint tehetünk még hozzá köményt és édes pirospaprikát. A leforrázott káposztaleveleket megtöltjük a POLCZ Káposztás pulykával és jó szorosan összecsomagoljuk (mi madzaggal össze is kötöttük a kis csomagokat, hogy biztosan bent maradjon a töltelék). Fogunk egy nagyobb tálat, melyben összekeverjük a passzírozott paradicsomot, a sűrített paradicsomot és a vizet. 1-2 decit öntünk egy nagyobb edény aljába a szószból, majd belehelyezzük a töltött káposztákat és végül felöntjük a maradék paradicsommal és lefedjük. 🍲🍅 Felforraljuk, ezt követően lentebb vesszük a lángot és addig főzzük, amíg a káposzta puha nem lesz, vagyis kb 1 órán át. Tejföllel és friss kenyérrel szervírozzuk!🍞🥛😋

Karamellás-almás pohárkrém, a karácsonyi menü édes koronája

Időtakarékos menüt ígértünk, így nem vész kárba az az 1 óra sem, amíg rotyogtatjuk a töltött káposztát. Jöjjön a karácsonyi menü igazi sztárja, egy ragacsos, almás-karamellás pazar pohárdesszert, amibe „egyszer élünk” címszó alatt minden édes hozzávalót belesűrítettünk! 🤪🍫🧁 Egy kanál ebből a fenséges nyalánkságból, és a krémes mascarpone, a fahéjas alma és a sós karamella elegye olvad el a szánkban! Kell ennél több?😉👌

Hozzávalók:

Karamellszósz:
100 g cukor
12 g vaníliás cukor
70 ml tejszín
pici só

Tészta:
125 g liszt
4 g sütőpor
1 csipet só
40 g porcukor
75 g vaj
1 db tojássárgája
1 tk tejföl

Fahéjas alma:
4 db alma
3 ek cukor
1 ek vaj
2 mk őrölt fahéj
2 ek méz

Krém:
250 g mascarpone
250 g túró
3 ek porcukor
1 mk fahéj
12 g vaníliás cukor

Így készül:

Ne rémítsen meg az összetevők listája, ez valóban egy roppant egyszerű, ám tipikus vendéglenyűgözős desszert! Adjuk meg a módját, ha már karácsony van! 😁🎄

Kezdjük a karamellszósszal! Tegyük egy lábasba a kétféle cukrot, majd kevergessük folyamatosan. Öntsük hozzá a tejszínt és szórjuk meg pici sóval. Itt már nincs is több teendőnk, csak megvárni amíg kihűl. Keverjük össze a tésztához a hozzávalókat és egy sütőpapírral kibélelt tepsire csípjünk belőle morzsákat. 180 fokon 15 perc alatt barnára sütjük. Amíg a tészta sül, hozzáfogunk az almákhoz, melyeket meghámozunk és kisebb kockákra szeletelünk. 🍎🍴 Veszünk egy serpenyőt és összemelegítjük a vajat, a mézet, a cukrot és a fahéjat, majd hozzátesszük az almadarabokat. Kb. 8-10 perc alatt megpuhulnak és karamellizálódnak a cukorban. A krémmel van a legkevesebb dolgunk, hiszen csupán összekeverjük a hozzávalókat. 😉🥣

Vegyünk elő poharakat, vagy kiürült POLCZ befőttes üvegeket és kezdődhet a rétegezés! Morzsa, karamell, krém, alma és újra morzsa, karamell, krém majd alma, végül pedig díszítésként mindenből egy kicsi a tetejére!😍😋 A legjobb ebben a desszertben, hogy több részfeladatból áll, melyeket akár ki is oszthattok a család tagjainak, így a közös sütés-főzés örömét is megteremthetitek!

Reméljük ezzel az ünnepi menüvel időt spóroltunk nektek és megadhattuk számotokra az örömteli készülődés nyugalmát! Ne feledjétek, a POLCZ készételekre minden helyzetben számíthattok, legyen szó akár népes vendégseregről vagy csak egy lusta hétköznapról, amikor jólesne valami gyors, laktató finomság a polcról!😉

Szilveszterkor sem hagyunk mennyei POLCZ falatok nélkül! Próbáljátok ki legújabb készételünket, a Lencsefőzelék füstölt tarjával konzervet és töltsétek az új esztendő első napját édes pihenéssel! 😉😍🍾

💥Fontos infók az ünnepi szállítással kapcsolatban: utolsó csomagfeladás 2021-ben december 16! Első csomagfeladás 2022-ben január 5!💥



15 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?