Mennyei tésztavariációk veganuár témára

Javában tart a veganuár kihívás 😎🌿, melyhez több százezren csatlakoztak már világszerte. 💪🌍 Mi is igyekszünk kivenni a részünket a programból és napról-napra szuper inspirációkat „tálalni” nektek, hogy már a menü tervezése is zökkenőmentesen menjen. 😉👌 Legutóbb a salátákra összpontosítottunk és megmutattuk, milyen kiadós lehet egy csupa zöldséges főfogás, ha jól variáljátok a hozzávalókat. 😋🥗 Ezúttal az olasz konyha világnapja adott ihletet a vegán falatokhoz, így került az asztalra végül két laktató, tésztás jellegű főétel, melyekben igazán megmutatkozik a növényi alapanyagok sokoldalúsága. 😍👏🌱

Veganuár: szuper receptek és akciók

Mint azt említettük, az ezt megelőző veganuár receptekben egy ázsiai jellegű és egy sült zöldséges quinoasaláta került terítékre, de korábbi blogcikkeink között is találtok még menü ötleteket, ha úgy döntötök, belevágtok a veganuárba. 💪🌿 Napjainkban már tudományosan bizonyított, hogy a húsfogyasztás csökkentésével a környezet terhein is enyhítetek, de a kevesebb hús, több zöldség és élelmi rost fogyasztása a saját egészségeteket egyaránt támogatja. ✅

Természetesen mi ugyancsak kivesszük a részünket a növényi életmódváltásból, a receptek mellett egy szuper kedvezményt is hoztunk nektek, hogy legyen miből válogatnotok a vegán főzőcskézéshez. 🤩💥🥄 Január hónapban 1.499 Ft helyett 1.299. Ft-ért szerezhetitek be vegán készételeinket, Ár-Érték Arány tesztgyőztes Kennivaló vegán pecsenye krémünket pedig 1.599 Ft helyett 1.299 Ft-ért! Ha feltöltöttétek a készleteket, már csak a finom falatok vannak hátra! 😉🍲

Vegán szószos kagylótészta növényi sajttal

veganuár tésztarecept

Hozzávalók:

  • 2 közepes édesburgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipet só
  • 1 zacskó durum tészta (250-300g)
  • 400 ml növényi tej
  • 125 g sörélesztő pehely
  • 125 ml kókuszkrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 tk édes füstölt paprika
  • 1/2 tk kömény
  • 1/2 tk feketebors
  • a tetejére növényi sajt

Így készült:

Elsőként melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd hámozzuk meg és vágjuk kis méretű kockákra az édesburgonyát, hogy minél könnyebben megpuhuljon. 🍠🔥 Borítsuk tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal és ízesítsük egy csipetnyi sóval. Süssük így körülbelül 30 percig. Közben tegyük fel a vizet forrni, hogy kifőzzük a tésztát. Miután az édesburgonya megsült, a többi hozzávalóval együtt – növényi tej, sörélesztő pehely, kókuszkrém, fokhagyma, mustár és fűszerek – egy késes aprítóba tesszük és krémesre turmixoljuk. Végül összeforgatjuk ezt a selymes szószt a kifőtt tésztával és ízlés szerint megszórjuk még növényi sajttal. 😋👌 Friss petrezselyemzölddel vagy rukkolával tálaljuk.

Hamis rakott „tészta” padlizsánnal

veganuár tészta

Hozzávalók:

Így készült:

A padlizsánokat megmossuk, alaposan áttöröljük és egy éles késsel kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk. 🍆🍴 Egyenként besózzuk a szeleteket és egy mély tésztaszűrőben egymásra pakoljuk. Így hagyjuk állni úgy 45 percig, hogy lecsöpögjenek. Ha letelt az idő, a padlizsánszeleteket lemossuk folyó vízzel és alaposan szárazra töröljük egy konyhai papírtörlővel. 💦✨ Hogy később jól átsüljenek, egy serpenyőben forró olajon 1-1 percig még megpirítjuk őket. 🔥 Lecsepegtetjük a szeleteket és már jöhet is az összeállítás. Egy mély sütőtálba kanalazunk az egyik üveg POLCZ Marokkói csicseriborsóból, a tetejére pakolunk egy sornyit a felkarikázott sajtból, majd mehet rá a padlizsán réteg. 🧀🍆🥄 Így folytatjuk egészen addig, amíg az utolsó padlizsánszeletek is a rakott finomságra nem kerülnek, végül pedig az egészet reszelt sajttal zárjuk, hogy szép pirult legyen a teteje. Bedobjuk a sütőbe 180 fokra és kb 20 perc alatt készre sütjük. Hamisítatlan olasz fogás veganuár módra! 😋👌



15 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?