Korhely leves POLCZ módra

Velünk néha megesik, hogy hirtelen megkívánunk valami finomságot, mondjuk egy jó forró, tartalmas, melengető levest. Na persze az is megesik néha, hogy ilyenkor az alapanyagok után kutatva rájövünk, hogy ez a dolog megmarad a vágyálmok talaján, hiszen a hozzávalók közül szinte semmi sincs otthon. Nos, ezzel a hamis korhely levessel nem tudtok mellényúlni. Mindössze néhány kiegészítő alapanyag szükséges hozzá, amik biztosan ott lapulnak Nálatok is a kamrában vagy a hűtőben!

Előkészületek

A korhely leves sokszor az átmulatott szilveszteri bulik utáni regeneráló ételként szokott szerepelni a köztudatban, de az a helyzet, hogy ez a leves annál sokkal finomabb, minthogy évente csak egyszer együk. Most még savanyú káposztát sem kell szereznetek hozzá, hiszen az alapunk (nem meglepő módon) a POLCZ Káposztás pulyka lesz. A recept lényegében úgy is tökéletesen működne, ha a Káposztás pulykákat a lábosban fölöntenétek, majd rottyanna egyet és kapna egy kis tejfölt, hiszen ez a fogásunk is készen van minden hozzávalójával és fűszerével együtt. De mi azért egy picit földobtuk. Mutatjuk is, hogyan!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 üveg POLCZ Káposztás pulyka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • egy kevés szalonna
  • pár karika kolbász
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 liter víz
  • tejföl (növényi vagy sima).

Így készül a „hamis” korhely leves

Korhely leves POLCZ módra

A szalonnát fölkockázzuk és egy kis olajon elkezdjük pirítani. Ha egy picit már megpirult, jöhet rá a fölkarikázott kolbász, együtt pirítjuk őket tovább. Ha szép színük lett, mehet rá a felkockázott hagyma és a felszeletelt fokhagyma. Egy kicsit pároljuk őket, majd jöhetnek a Káposztás pulyka konzervek! Átforgatjuk a lábos tartalmát, majd felöntjük 1 liter vízzel és 10-15 percig hagyjuk, hogy összeforrjanak az ízek.

Mivel a konzervünk már fűszereket is tartalmaz, ezért nem szükséges extra fűszerezés, de ha úgy érzitek, nem elég teltek az ízek, mehet bele 2-3 babérlevél, egy csipet majoranna és kömény.
Ha összeforrt a leves, akkor hozzáadjuk a tejfölt hőkiegyenlítést végezve: 2 evőkanál tejfölt összekeverünk egy merőkanál forró levessel, majd ha egyenletesen összekeveredtek, mehet az egész vissza a levesbe. Pár percig még hagyjuk így főni a levest és már kész is!

Pirítóssal vagy sima kenyérrel isteni és nagyon tartalmas ebéd vagy vacsora! Aki szeretné, még egy kanál tejföllel meglocsolhatja tálaláskor. 😉 Sőt, a pirítósra fokhagymát is kenhettek, ha még extrább ízélményre vágytok.

Igazi magyaros fogás mennyei káposztával, pulykahússal, kolbászkarikákkal és árpagyönggyel. Pikk-pakk elkészül és az egész család jól lakik vele. 😊



12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?