Gyors falatkák a húsvéti ételek mellé

Közeledik a húsvét, mindenki lázasan készülődik, lassan összeáll a húsvéti ételek sora az ünnepre…vagy mégsem?
🥲🙄 Ha a sonka-tojás-kalács hármason túl semmi sem jut eszedbe, akkor segítünk!
Rögtön 3 szupergyors és tényleg csak néhány összetevős receptet hoztunk Neked a húsvétra hangolódás jegyében.

Nem, nem -hogyan főzzük meg a tökéletes sonkát- és -hogyan kell négyesfonatos kalácsot fonni- leírásokkal jöttünk, sőt, báránysült recepttel sem készültünk. 😉😋 Inkább olyan snack ötleteket hozunk, amiket a nagy húsvéti falatozások közben vagy után is bevethetsz…hisz tudod, ilyenkor mindig betoppan valaki és persze a hétfői locsolkodók hadát se felejtsük el, akik biztosan szívesen vesznek majd néhány erőt adó falatot a piros tojás mellé. 💦🥚

Sós falatkák néhány perc alatt

Ha tényleg csak 15 perced van, miután bejelentkeztek a rég nem látott rokonok és rájössz, hogy csak maradékokkal tudnád őket megkínálni, akkor ezt a két sós süteményt imádni fogod!
Mielőtt neki kezdesz a sütésnek, izzítsd be a sütőt (légkeverésen) 200 fokra és már mehet is a készülődés!

Pikk-pakk falatkák a locsolóknak

Füstölt tarjás párnácskák

Akinek van POLCZ a polcán, az tuti nem esik pánikba ilyen lastminute helyzetekben sem, hiszen befőttes üvegeink sokkal többek 1-1 készételnél ugyebár. 😇😉 Ezen az elven gyorsan kapj elő egy Füstölt tarjás babragut a kamrapolcról, nyomj rá 2-3 kört a turmixban, hogy még ne legyen teljesen krémes, de ne is legyenek benne túl nagy bab darabok és kezdődhet is a töltögetés!

No, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen szükséged lesz még ezekre is:

Terítsd ki a leveles tésztát és vágd föl 4 egyenlő részre a rövidebb oldallal párhuzamosan. Az összeturmixolt babragut egy kanál segítségével terítsd el hosszában végig a szeletek egyik felén. A szelet másik, szabad felét kend meg a fölvert tojással és hengergesd föl őket. A tojástól összetapad a tészta, így 4 db hosszú töltött rudacskákat kapsz végeredményként.

A töltött rudacskákat szeleteld föl kisebb darabokra, majd mehetnek is egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kend meg a tetejüket tojással, majd szórd meg őket szezámmaggal és dobd a sütőbe körülbelül 12 percre!

Babragus kosárkák

Sós falatkáknak is isteniek POLCZ készételeink

Hasonlóan bonyolult és időigényes ez a finomság is, itt még extra 1 percet spórolunk is Neked, amit a turmixolás és a tojásos kenegetés töltött ki az előző receptnél. 😅😍
Amire szükséged lesz hozzá:

A leveles tésztát ezúttal 16 egyenlő részre vágtuk (negyedelés és negyedelés 😉), majd egy muffin forma segítségével kosárkákat formáztunk belőlük.
A hagyományos sütőformát kend ki vajjal vagy szilikon formákat is használhatsz, a lényeg, hogy 2 felszeletelt tésztalapot helyezz bele. Ezután töltsd meg a kosarakat a Magyaros babraguval (körülbelül 1 evőkanálnyira lesz szükséged egy kosárkához), majd mehet rá egy kis reszelt sajt és 10-12 perc sütés után már készen is vannak!

Klubszendvics a’la POLCZ

🌱💚 A húsvéti ételek mellett nekünk különösen jól esnek a vega/vegán finomságok is, de persze a húsimádók ezt a gyors szendvicset is felturbózhatják egy kis…sonkával. 🍗😅

Tökéletes reggeli vagy vacsora POLCZ finomsággal

Hozzávalók:

  • kenyér – amilyet szeretsz, mi ezúttal szeletelt teljeskiőrlésűt választottunk
  • egy picike vaj, hogy szép barnára piruljon a kenyér
  • POLCZ Marokkói csicseriborsó
  • rukkola
  • pár karika paradicsom
  • lilahagyma lekvár (lilahagyma, almaecet, egy kevés barnacukor, só, balzsamecet, olivaolaj).

Az egészben talán a lilahagyma lekvár elkészítése a legmunkásabb, de ez a finomság húsételekhez, házi burgerekhez is tökéletes, így nem árt belőle eltenni nagyobb mennyiséget (például kiürült POLCZ üvegekbe), hogy csak le kelljen kapni a kamrapolcról.
Mi így készítjük: 3-4 nagyobb fej lilahagymát szeletelj fel, majd egy kis olajon kezdd el megpárolni. Amikor már üveges, mehet rá só, egy kis barnacukor, majd pár perc után öntsd föl egy kevés vízzel és párold tovább. Ha egy kicsit összeesett és karamelizálódott, adj hozzá balzsamecetet, majd pár perc alatt főzd össze. Ha besűrűsödött egy picit, el is készült! Ezután ugyanúgy, mint minden befőttet, el is lehet tenni későbbre…vagy mehet egyből a klubszendvicsbe is.

A Marokkói csicseriborsót érdemes egy picit összeturmixolni, mi szeretjük, ha vannak benne csicseri darabkák, de akár teljesen krémes állagú is lehet.
A kenyerek egyik felét vékonyan kend meg vajjal, a másik felükre jön majd a ,,töltelék”: kend meg a másik felét a csicseri krémmel, mehet rá egy kis rukkola, pár szelet paradicsom, egy kanál lilahagyma lekvár, majd a másik szelet kenyér és mehet is egy serpenyőbe, ahol pirítsd mindkét felét szép aranybarnára.
Ha elkészültek, felvághatod háromszögekre, vagy tálalhatod egészben is. Reggelire, vacsorára, útravalónak is isteni!

Persze akkor sincs semmi, ha pont ezek a POLCZ készételek hiányoznak a kamraszekrényedről, hiszen ezeket a recepteket simán elkészítheted más készételünkkel is! Válaszd ki, amelyikhez épp kedved van (vagy amelyik van otthon😅 ) és készíts pár perc alatt laktató sós finomságot a húsvéti ételek mellé, ami után tuti biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

Kellemes húsvétot kívánunk Neked, pihenj sokat és élvezd ki az ünnep minden pillanatát!
És ne feledd! A POLCZ készételekre mindig számíthatsz. 🥰



18 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?